Predahnite od rutine, obaveza i stresa, donesite odluku i napokon pokrenite željene pozitivne promjene. Mogućnosti su velike, a izbor je na vama.
Zavirite u naš program, a mi ćemo vas inspirirati, motivirati i podržati na vašem putu.

Balans – izmjena aktivnosti i odmora

Izdvojene usluge

Kada smo sretni i zadovoljni, osjećamo se opušteno. Kada smo pod stresom, osjećamo napetost i to dovodi do blokiranja protoka energije u tijelu. Stres je subjektivan osjećaj pojedinca i nije neposredno prouzrokovan vanjskim faktorima, već našom unutarnjom percepcijom na određene događaje i okolnosti. Stoga je važno razumjeti da jedino mi sami to stanje možemo i promijeniti.

U tome veliku moć ima relaksacija koja nas vraća u prirodno, uravnoteženo stanje.

Relaksacija je važna tehnika opuštanja koja nas dovodi u stanje balansa te potiče protok nove energije.

Postoje brojne tehnike relaksacije koje otvaraju put unutarnjem miru, zadovoljstvu i harmoniji:

Vježbe disanja
Disanje je prvi korak prema opuštanju i najjači alat protiv stresa. Ono je prvi i osnovni proces koji nam treba za život, a gradi most između tijela i uma. Koncentriranjem na disanje, ujedinjujemo glavu i tijelo i ponovno postajemo cjelina.

Disanje je spontani, automatski proces, ali je potrebno i svjesno upravljati njime jer na taj način mijenjamo cjelokupno stanje psihosomatskog sustava.
Svjesnom promjenom načina disanja mijenjamo ritam disanja, a time i razinu stresa.
Pravilno disanje je i najbolji način detoksikacije jer njime izbacujemo čak 70% toksina iz našeg tijela.
Disanjem utječemo na imunitet, vitalnost, povećanje energije, pravilan rad organa, kvalitetu krvi i energetski balans.
Pravilno je disanje ključ zdravog života!

Meditacija
Meditacija je stanje u kojem svoju pažnju i tijek misli sistematično, planski i organizirano usmjeravamo na određeni sadržaj. To je naša istinska priroda, stanje u kojem se susrećemo sami sa sobom.
Meditacijom mijenjamo život jer mijenjamo sebe, a svaka promjena uvijek započinje od nas samih.

U našem umu postoji bezbroj misli koje je moguće kontrolirati samo uz pomoć meditacije, a upravo nam ona pomaže da ih preusmjerimo i postanemo svjesni onoga o čemu razmišljamo.
Ako nam se misli sviđaju, onda ćemo ih proživjeti, a ako ne, jednostavno ćemo ih izbaciti iz glave. Kada to osvijestimo, naš će život biti umnogome kvalitetniji, a mi zdraviji i sretniji.

Kreativna vizualizacija

Vizualizacija je tehnika uporabe naše mašte kojom kreiramo baš ono što želimo u životu. Vizualiziramo kako bismo se dobro osjećali, a kada se dobro osjećamo, istu energiju privlačimo i u svoj život. Naša mašta nema granica i ona stvara našu realnost.

Progresivno mišićna relaksacija (PMR)
Tehnika koja se bazira na kontroliranom stezanju određenih skupina mišića i potom na opuštanju tih istih mišića.

Učinci PMR:

  • viša razina energije
  • sporije i ravnomjernije disanje
  • bolji i dublji san
  • poboljšano emotivno, mentalno i psihičko zdravlje
  • veće samopouzdanje
  • bolja memorija i pamćenje
  • jačanje imunološkog sustava

Tijekom relaksacije obnavljaju se naše stanice i organski sustav. Točnije, sve se uravnotežuje, regenerira i vraća u balans.
Kako biste u tome bili što uspješniji, važno je ustrajati i vježbati tehnike relaksacije što je češće moguće, a najvažnije je osvijestiti činjenicu da to činimo za sebe i svoje zdravlje.Newsletter

Predahnite od rutine, obaveza, stresa, donesite odluku i pokrenite željene pozitivne promjene. Mogućnosti su velike, a izbor je na vama!